Η εποχή του κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση στον τρόπο που δουλεύουμε. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι τείνουν να δουλεύουν με το καθεστώς της τηλεργασίας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ένας ιδιαίτερος τρόπος εργασίας δημιουργώντας προβλήματα στους πιο εξωστρεφείς.

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ευχάριστη την παραμονή μας στο σπίτι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αυτές τις δύσκολες μέρες της καραντίνας;

 

Ένας τρόπος για να δεχτούμε πιο ομαλά τη νέα αυτή πραγματικότητα είναι να μετατρέψουμε τον χώρο του σπιτιού μας όπου εργαζόμαστε στο ιδανικό γραφείο. Η αγορά των κατάλληλων gadgets και η σωστή διαμόρφωση του χώρου μας είναι δύο καταλυτικά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν.

 

Η δεύτερη οθόνη

Οι περισσότεροι που δουλεύουν από το σπίτι χρησιμοποιούν συνήθως φορητό υπολογιστή. Μια συμβατική οθόνη φορητού υπολογιστή είναι περίπου 15,6 ίντσες. Η χρήση μιας δεύτερης οθόνης μπορεί να αλλάξει δραστικά τον τρόπο που δουλεύουμε, καθώς η ευκρίνεια και η μεγαλύτερη επιφάνεια θα λειτουργήσουν βοηθητικά. Καλό είναι να προτιμήσουμε μια οθόνη υπολογιστή και όχι μια οποιαδήποτε οθόνη άλλου τύπου (π.χ. οθόνη τηλεόρασης).

 

Η σωστή κούπα καφέ

Ο καφές είναι συνυφασμένος με την εργασία και για αυτόν τον λόγο η επιλογή της σωστής κούπας καφέ είναι πολύ σημαντική. Διάλεξε μια κούπα που θα είναι αρκετά μεγάλη για να χωράει την κατάλληλη ποσότητα καφέ. Συνδύασε αυτή την αγορά σου με ένα gadget που θερμαίνει την κούπα σου, ώστε να είναι πάντα ζεστό το ρόφημα που πίνεις.

 

Η άνετη καρέκλα

Η αγορά μιας σωστής αναπαυτικής καρέκλας δεν πρέπει να θεωρείται πολυτέλεια. Στο γραφείο περνάμε τουλάχιστον οκτώ ώρες της ημέρας μας. Καλό είναι να επιλέξουμε μία άνετη καρέκλα με βραχίονες και άνετη πλάτη. Η χρήση υποποδίου είναι επίσης κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει, ιδιαίτερα αν έχουμε θέμα με τα γόνατά μας.

 

Τα ασύρματα ακουστικά

Η τηλεργασία είναι πια συνυφασμένη με βιντεοκλήσεις στη δουλειά για τη διευθέτηση τυχόν θεμάτων που προκύπτουν. Η χρήση ασύρματων ακουστικών είναι σωτήρια για τους πολυάσχολους φίλους μας που συνδυάζουν πολλές εργασίες μαζί!

 

Το φυτό-συντροφιά

Η επιλογή ενός φυτού για να διακοσμήσει το γραφείο μας είναι μία πολύ καλή ιδέα που θα δώσει χρώμα και ζωντάνια στις μονότονες στιγμές της εργασίας μας. Οι επιλογές είναι πολλές, η σανσεβιέρια είναι όμως ένα φυτό που προτιμάται περισσότερο, ιδιαίτερα αν το γραφείο είναι στην κρεβατοκάμαρα. Εναλλακτικά, κι ένα συγκόνιο θα έκανε τη δουλειά καθώς έχει την ιδιότητα να καθαρίζει και τον αέρα